Lavanta Bahçemizi Oluşturduk

TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Kütahya’daki toplam bal üretiminin Türkiye’deki üretimin yüzde 0,2’sine karşılık geldiğini, Kütahya’nın bu üretim ile Türkiye’de en fazla bal üretimine sahip 63., Ege Bölgesinde 7. il konumunda olduğunu söyledi. Akyol, ” Kütahya ilçelerine bakıldığında en fazla bal üretimi yapılan 3 ilçe sırasıyla, #ALTINTAŞ 58 TON#, Merkez 50 ton ve Simav 33 ton olurken, en az bal üretimi yapılan 3 ilçe Emet 1 ton, Şaphane 1 ton ve Domaniç 2 ton olmuştur” dedi. Altıntaş Belediyesi olarak, arıcılarımıza faydalı olabilmek ve üretilen balın daha kaliteli olması açısından, Lavanta bahçemizi oluşurduk, inşallah en kısa zamanda "Bal Ormanı" oluşturup BAL üreticimizin hizmetine sunulacaktır.